Durant les darreres setmanes hem tingut a Catalunya fenomens violents com ara torbonades, esclafits i pedres de gran diàmetre. A Phoenix, una tempesta de sorra va engolir tota la ciutat. Es poden donar a Catalunya? La resposta ens la donen Dani Ramírez i Néstor Gómez.
Néstor Gómez i Dani Ramírez parlen de fenomens meteorològics que ens han afectat els últims dies ben a prop, com una turbonada, o a l’altra banda de l’Atlàntic, com una tempesta de sorra.


04/09/2014 // Onada de calor tardana

Espanya ha viscut uns darrers dies ben tòrrids, amb una onada de calor que ha fet saltar algun rècord a Andalusia. Dani Ramírez i Néstor Gómez ens comenten aquesta calorada i si persistirà o no.
Si mirem el cel, podem sortir en una imatge Meteosat? Quin paper juga dins l'equip de meteorologia de TV3? Esbrinem l'importància del Meteosat amb Néstor Gómez i Gemma Puig.

20/08/2014 // S'ha acabat l'estiu?

Amb el temps rúfol de dimecres ens hem allunyat, encara més, de la calor clàssica d'aquesta època de l'any. Però tindrem més calorades? S'ha acabat l'estiu? Jofre Janué i Néstor Gómez ens donen la resposta.
Els meteoròlegs Dani Ramírez i Néstor Gómez parlen dels canvis de temps d'aquest estiu i del núvol corró d'aquest dimecres.

Francesc Mauri i Alberto Alcántara expliquen el fenomen de la superlluna, que es donarà per segon cop en aquest estiu el diumenge 10 d'agost.

31/07/2014 // Un juliol atípic

L'Enric Agud i l'Alberto Alcántara analitzen el comportament poc canònic del mes de juliol, amb ajuda dels mapes climàtics del Servei Meteorològic de Catalunya i les dades dels observadors que col·laboren amb TV3.

Publicitat

publicitat

publicitat