Eloi Cordomí i Néstor Gómez responen a aquestes preguntes i ens ho ensenyaran amb uns bons exemples.
El videoblog d'avui ens porta ben lluny de casa nostra, cap a l'illa Gran de Hawai. Alberto Alcántara ens presenta l'estació meteorològica de Mauna Loa, l'observatori de referència mundial en mesures com el CO2.
El radar té més de 100 anys d'història, i neix i evoluciona en moments de conflictes bèl·lics. Dani Ramírez i Néstor Gómez ens descobreixen l'origen del radar aplicat a la meteorologia i el seu funcionament.
Les temperatures càlides dels darrers dies, setmanes i mesos han batut alguns rècord de calor i, si continuen així, potser acabarem l'any 2014 com el més càlid de la història. Aquestes situacions pocs normals fan que el calendari popular i tradicional trontolli. Com ens menjarem les castanyes, amb màniga llarga o curta?
Aquí tenim un petit tast de la VII Trobada de Meteobloguers a Reus. Si voleu un tast sencer, només cal assistir a la trobada de l'any que ve. Un moment entranyable de relació entre méteos i col·laboradors. Tan aviat ens feu saber la data de la propera edició, l'encerclarem en vermell per no faltar-hi.
Els grans aiguats formen part dels trets característics del clima del món mediterrani a la tardor: de tots són conegudes les pluges torrencials al País Valencià i a Catalunya. A França també hi descarreguen amb tanta virulència? Els aiguats són normals? Gemma Puig i Néstor Gómez ens treuen de dubtes.
De vegades, les fonts d'informació sobre un tema són innombrables i disperses en el món de les xarxes. Eloi Cordomí i Néstor Gómez en faciliten un enllaç que aglutina els huracans i tifons actius al planeta, amb dades bàsiques i imatges de satèl·lit.

Durant les darreres setmanes hem tingut a Catalunya fenomens violents com ara torbonades, esclafits i pedres de gran diàmetre. A Phoenix, una tempesta de sorra va engolir tota la ciutat. Es poden donar a Catalunya? La resposta ens la donen Dani Ramírez i Néstor Gómez.

Publicitat

publicitat

publicitat