Aquí tenim un petit tast de la VII Trobada de Meteobloguers a Reus. Si voleu un tast sencer, només cal assistir a la trobada de l'any que ve. Un moment entranyable de relació entre méteos i col·laboradors. Tan aviat ens feu saber la data de la propera edició, l'encerclarem en vermell per no faltar-hi.
Els grans aiguats formen part dels trets característics del clima del món mediterrani a la tardor: de tots són conegudes les pluges torrencials al País Valencià i a Catalunya. A França també hi descarreguen amb tanta virulència? Els aiguats són normals? Gemma Puig i Néstor Gómez ens treuen de dubtes.
De vegades, les fonts d'informació sobre un tema són innombrables i disperses en el món de les xarxes. Eloi Cordomí i Néstor Gómez en faciliten un enllaç que aglutina els huracans i tifons actius al planeta, amb dades bàsiques i imatges de satèl·lit.

Durant les darreres setmanes hem tingut a Catalunya fenomens violents com ara torbonades, esclafits i pedres de gran diàmetre. A Phoenix, una tempesta de sorra va engolir tota la ciutat. Es poden donar a Catalunya? La resposta ens la donen Dani Ramírez i Néstor Gómez.
Néstor Gómez i Dani Ramírez parlen de fenomens meteorològics que ens han afectat els últims dies ben a prop, com una turbonada, o a l’altra banda de l’Atlàntic, com una tempesta de sorra.


04/09/2014 // Onada de calor tardana

Espanya ha viscut uns darrers dies ben tòrrids, amb una onada de calor que ha fet saltar algun rècord a Andalusia. Dani Ramírez i Néstor Gómez ens comenten aquesta calorada i si persistirà o no.
Si mirem el cel, podem sortir en una imatge Meteosat? Quin paper juga dins l'equip de meteorologia de TV3? Esbrinem l'importància del Meteosat amb Néstor Gómez i Gemma Puig.

20/08/2014 // S'ha acabat l'estiu?

Amb el temps rúfol de dimecres ens hem allunyat, encara més, de la calor clàssica d'aquesta època de l'any. Però tindrem més calorades? S'ha acabat l'estiu? Jofre Janué i Néstor Gómez ens donen la resposta.

Publicitat

publicitat

publicitat